Snail mail 2.0

Gastblogger/auteur – Mariko Naber

Slakkenpost? Ja, het is eigenlijk precies wat het is: heel langzame post. Bovendien is het op geen enkele manier ‘nieuw’, het enige wat in deze tijd vernieuwend kan zijn is het feit dat het niet snel gaat. Je knippert met je ogen een app, e-mail, like of hartje is zo gedaan. In een fractie van een seconde heb je gecommuniceerd, op naar de volgende duizenden interacties van de dag. Om moe van te worden!

En daarom is snail mail wellicht wel zo populair. Het gaat allemaal om creatie en aandacht, iets waar we massaal naar snakken!

Wat is snailmail?

Snail mail, een creatieve term dus voor langzame post, de klassieke methode van een envelop van papier met inhoud versturen met de post. Iets wat zeker 24 uur nodig heeft om van de oranje brievenbus tot de deurmat van de ontvanger te komen. Het enige vaste gegeven aan snail mail is de brief, liefst handgeschreven. Wat je daar verder omheen bedenkt is geheel aan jou. Je kunt het vergelijken met het ouderwetse ‘penvrienden’ concept.

Lekker makkelijk: de postzegelcode

Geen postzegels in huis? Gebruik dan de handige postzegelcode van PostNL. Dat is een postzegel die je online koopt en gewoon als een code rechtsboven op je envelop of kaart schrijft. Hoe handig is dat?! Hier koop je je eigen postzegelcode

De snailmail wereld

Beginnen met snail mail is niet zo moeilijk. Je kunt naar vrienden, familie en bekenden leuke post gaan versturen. Heb je zin om een heel nieuwe wereld te verkennen? Duik dan eens in één van de talloze websites of groepen die geheel gewijd zijn aan snailmail. Wie weet vind je daar wel iemand aan de andere kant van de wereld om leuke post mee uit te wisselen! Het enige wat je hoeft te doen is Googlen op ‘snailmail’ en voilà!

Leuke snailmail maak je zo

Kijk, bij Studio Inktvis ben je voor echt leuk snail mail materiaal aan het juiste adres. De beste basis voor jouw ouderwetse poststuk is toch wel dit Wolk regenboog A5 briefpapier. Voor €5,95 krijg je 50 dubbelzijdige velletjes op een blok, daar doe je echt wel even mee. Maar wacht wat dacht je van de vrolijke stickers en washitape om het pakketje compleet te maken? En bij echt leuke snail mail zit altijd een cadeautje. Bij Lifestyle vind je zeker weten wel wat leuks!

Gastblogger/auteur – Mariko Naber

Mariko is het happy brain achter Happlify Samen met partner Mark runt ze Sell your stuff online , branding agency Loaded ink BNO en Atelier Naber. Ze houdt van feel good, random acts of kindness, gehaktballen, chocolademousse, family time, zee, piña colada, sugar & spice and everything nice